ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

1989-2010 yılları arasında bölüm 2010 yılından beride Fakülte olarak faaliyet gösteren birimimizin misyonu Üniversitemizin “hayatın hizmetinde” misyonu gereğince su kaynaklarının kültür balıkçılığı yönünden değerlendirmesini yapmak, dünya standartlarında eğitim ve öğretim vermek. Su ürünleri alanında yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm üretebilecek donanıma sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Eğitim -öğretim faaliyetlerine 17 Kasım 1958 yılında başlayan Üniversitemizin “Hep ileri” vizyonu gereğince gelecekte beklenen gıda kıtlığına çözüm bulmak üzere mevcut türler üzerinde verim arttırıcı ARGE çalışmaları yapabilecek ve yeni sucul türleri kültüre alarak sürdürülebilir üretime yönelik faaliyetler düzenleyebilecek öğrenciler yetiştirmek.